Totaal aantal pageviews

zondag 21 november 2010

Verantwoord eten

Ik probeer te bezuinigen op het huishoudbudget en tegelijkertijd verantwoordt te gaan eten. Dat betekend voor mij minder, biologisch of tenminste scharrelvlees en kip en verantwoorde vis. De volgende stap is dat ik dan ook biologische melk, yoghurt en kaas en eieren moet kopen, anders heeft het geen zin. Wij eten graag vlees en ik heb daar geen moeite mee. Zo zit de natuur in elkaar en als we geen vlees zouden eten zouden er weinig kippen, koeien en varkens bestaan. Ze moeten dan wel een goed leven hebben, anders zouden ze er inderdaad beter gewoon niet kunnen zijn. Ik wil de koeien in de wei, hebben jullie wel eens gezien hoe uitgelaten blij ze daar als ze in het voorjaar voor het eerst naar buiten mogen rondhuppelen? De kippen moeten in het gras kunnen pikken en krabben en de varkens lekker in de modder rondrollen.
Maar goed, er zijn dus tegengestelde belangen, mijn huishoud financiering en het dierenwelzijn. Soms wringt het, als ik weer zo'n super voordelige vlees aanbieding zie en de bio variant 4 of 5 keer duurder. Maar gelukkig, ik kan het dierenleed dat achter dat goedkope vlees zit niet meer weg denken, liever geen vlees dan goedkoop.

4 opmerkingen:

 1. heeeel herkenbaar, zelf eten we biologisch vlees , voor € 10.00 per week voor 2 personen, als ik dan nog een stuk week overhoud en geen vlees heb, vis of champignons met ui of iets anders, wij kiezen voor goed en minder dan meer en slecht, past beter bij ons, groenten haal ik ook voor €10.00 per week voor 2 personen bij de boerderijwinkel moet je zien wat je veel hebt , en hoe creatief je word, succes ermme , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij eten niet biologisch, dat is volgens mij een hype, geldklopperij. Maar we eten wel met mate, geen grote hoeveelheden.
  Groenten eten we uit eigen tuin en ook wel fruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. marion, die 10 euro per week lijkt me een prima idee, ik denk dat ik dat overneem. Koop je daar ook broodbeleg van?
  Johanna, ik hoop niet dat het een hype is en denk dat er ook zeker wel mensen zijn die er op oneerlijke manier veel op verdienen, zoals overal. Groenten uit de tuin lijkt me heerlijk, dat zit er voor mij , twee hoog in Amsterdam, niet in jammer genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hai, van die €10.00 koop ik alleen vlees, vleeswaren heb ik maar 2 pakjes per week nodig, ik weet niet ofdat het allemaal echt is, heb dan liever echte kaas voor op t brood en zelfgemaakte jam, leuk he? om hier je eigen weg in te vinden ? liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen