Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 november 2010

Consuminder voordeel

Dat onze kat nu buiten rondloopt heeft on-beoogde consuminder voordelen. De benedenbuurvrouw heeft namelijk haar voortuin veranderd in een gigantische kattebak, gevuld met het zachtste zand. Voor mijn kat is het een hemel op aarde, soms is hij wel 10 minuten fanatiek aan het graven en vliegt het zand in het rond. Je kunt je voorstellen dat hij geen interesse meer heeft voor zijn kattebak bij ons op het balkon, die hebben we al weken niet meer hoeven verschonen, wat al snel een paar euro per week voordeel oplevert. Nadeel is dat ik elk ogenblik verwacht boos aangesproken te worden door de buurvrouw, die waarschijnlijk niet zo blij is met de bezoekjes van mijn kat. Nog een nadeel is dat we nu wel 10 keer per dag de trappen op en neer moeten om de kat naar buiten of binnen te laten. Hij heeft geen rust meer in zijn kont en wil als hij binnen is al snel weer naar buiten. Voordeel is dat al dat trappen klimmen ons de nodige lichaambeweging oplevert, waardoor we niet naar de sportschool hoeven, (niet dat ik daar ooit geweest ben), wat ook een enorme besparing oplevert.

2 opmerkingen:

  1. Zelf ben ik geen katten liefhebber, want een kat hecht aan een huis maar niet zo zeer aan de baas. Dus helemaal consuminderig. Maar wat maakt het uit 1 dr.. meer of minder. Had ze maar wat anders in haar tuin moeten zetten. De kat volgt zijn natuur. En als zij echt kattenliefhebber is zal ze er waarschijnlijk niks van zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, ze is geen katteliefhebster en ook geen tuinierster. Ze is van plan haar tuin vol te leggen met stenen en grind. Jammer, want een grote tuin in Amsterdam is schaars, veel mensen zouden er wat voor over hebben om met haar te ruilen.

    BeantwoordenVerwijderen