Totaal aantal pageviews

maandag 29 november 2010

Tweedehands fiets

Het is bijna een week geleden dat mijn fiets werd gestolen. Ik heb de hoop opgegeven dat ik hem nog terugkrijg. Ik kan echt niet zonder fiets, we hebben ook geen auto. Daarom vandaag op zoek gegaan naar een tweedehands fiets. Ik wilde een hele goedkope, want ik heb helemaal geen zin om deze onverwachte en onverdiende uitgave te doen. Bij de fietsenhandel zijn tweedehands fietsen schrikbarend duur. 125 euro vinden ze goedkoop. Op Marktplaats vond ik een Union fiets aangeboden voor 50. Zonder licht, kettingkast, slot en jasbeschermers. Mijn laatste drie fietsen waren ook van Union en ik vind het fijne fietsen. Maar goed, ik bood 40 en dat werd geaccepteerd. Nu moest ik hem nog thuis zien te krijgen natuurlijk. De jongen bood aan hem op een bepaald punt niet te ver van mijn huis af te leveren. Dat leek me prima. Een paar minuten voor de afgesproken tijd stond ik op de afgesproken plek te vernikkelen van de kou. Ik drentelde wat rond, op de uitkijk naar een damesfiets met een zoekende jongen erop. Het leek wel of ik in een of andere slechte film acteerde en in een geheimzinnige drugsdeal terecht was gekomen. Precies op tijd kwam er een jongen aangefietst waarvan ik aannam dat hij wel degene zou zijn waarop ik wachtte. Ik liep naar hem toe, hij fietste op mij toe, allemaal aarzelend en zo, ik vroeg, heb ik met jou gebeld over een fiets en hij zei ja. Ik reed een proefrondje, best wel oké. Ik betaalde en de fiets was van mij. Ik hoop wel dat ik geen gestolen fiets heb gekocht, maar die durven ze toch niet via Marktplaats te verkopen?

5 opmerkingen:

 1. geniet maar fijn van je fiets , je hebt hem toch ter goede trouw gekocht? en lekker voor jezelf, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel zuur voor je. Maar dit is beter, want ze nemen alles mee wat los en vast zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal. Ik zie het helemaal voor mij. Was je niet bang? Je weet maar nooit waar je in terecht komt.

  Wel een aparte ervaring!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ja als je hem op deze manier koopt, zou dat dus best weleens zo kunnen zijn. Je wilt niet weten wat ze allemaal durven.

  Moeilijk dit soort dingen. Maar je hebt wel weer een fiets. Tweedehands fietsen zijn in de fietsenwinkel onbetaalbaar, vandaar dat ik maar een goedkoop nieuw exemplaar heb gekocht, dat was net zo duur. En hij doet het nog steeds ook, ik kreeg er zelfs vier onderhoudsbeurten bij.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er ook niet heel tevreden mee. Ik heb fantasiën dat iemand ineens op me af komt en roept dat het haar fiets is. Nou ja, dat gevoel zal wel slijten. Ik hoop toch lang plezier van dit oude beestje te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen