Totaal aantal pageviews

woensdag 24 november 2010

Ups and Downs

Gisteren was een dag met ups and downs. Bij de post zat weer een rouwkaart, nu van een oom van me. Ik wist dat hij erg ziek was en ook al 83 jaar, maar toch, twee begrafenissen achterelkaar is wel heftig.
Gelukkig ging ik s'avonds met een vriendin naar de schouwburg, naar 'De Wijze Kater' een blijspel van Heijermans. Dat zou mijn sombere bui wel oplichten. Ze belde me een paar dagen geleden op of ik mee wilde, ze had een gratis kaartje voor me, geweldig natuurlijk. Het was een erg leuke voorstelling, ik heb voluit zitten schateren en achteraf hebben we nog in een cafeetje gezellig een glaasje wijn gedronken.
Tegen twaalven namen we afscheid en liep ik naar mijn fiets. Tenminste, dat dacht ik. Waar had ik hem nu neergezet. Al speurend liep ik langs de honderden fietsen op het Leidseplein en nog een keer en nog een keer. Na 20 minuten gaf ik het op en moest mezelf toegeven dat mijn fiets gestolen was. Het ergste was dat ik ook mijn fietssleuteltjes niet kon vinden, was ik die ook verloren of had ik ze in het slot laten zitten? Hoe het ook zij, de verzekering zou zonder sleutels niet uitkeren. Hij was nog geen jaar oud. Aangeslagen nam ik de laatste tram naar huis.

4 opmerkingen:

 1. Goh, dat is een flinke domper op een leuk avondje uit. Ik heb het ook eens meegemaakt dus ik weet wel hoe het voelt. Jij hebt er ook een lezer bij.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja nare dingen blijven elkaar soms maar opvolgen, sterkte met het verlies, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hoort nou eenmaal bij het ouder worden, verliezen van familie.
  En dan na een avondje stappen je fiets kwijt dat is wel balen, vooral als de verzekering ook niet over de brug komt.
  De mijne is bijna 30 jaar oud, maar zet hem nog altijd op slot. Ze zullen hem niet meer stelen, maar het weerhoud me wel om een nieuwe aan te schaffen en hij fietst nog goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreselijk, dat is balen. ik heb ook een nieuwe fiets. Hij kostte 850 euro. Kreeg wel 750 euro terug van Husbands werk. maar ik durf hem nergens neer te zetten. Ik fiets erop, maar laat hem niet achter. Ook niet met een goed slot.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen