Totaal aantal pageviews

vrijdag 19 november 2010

Korting

Ik ben niet zakelijk, ergens winst op maken of verkopen lukt me niet en maximaal profijt uit spaargeld proberen te krijgen loopt altijd uit op een fiasco. Aan de andere kant kom ik nooit iets te kort, heb altijd zo'n beetje alles kunnen doen wat ik belangrijk vond en heb geen schulden. Afdingen vind ik vreselijk, zelfs een beetje gĂȘnant. In het kader van het consuminderen en omdat het toch echt straks een stuk krapper wordt, vond ik dat ik het aan mezelf verplicht was om het weer eens te proberen. Vanmorgen belde ik naar het Chineesindisch restaurant waar ik met mijn man,de kinderen, kleinkinderen en een paar goede vriendinnen mijn verjaardag ga vieren. Ik zei dat ik wilde reserveren voor 16 personen en of ze ook korting gaven op groepen. Ik werd doorverbonden naar een oudere, duidelijk Chinese mevrouw. Ze reageerde een beetje verontwaardigd. Korting, nee, korting dat deden ze niet. Nee, geen korting. Wel zouden ze als er van iets te weinig was gratis een extra schaal brengen, dat was ook een soort korting, vond ik ook niet?' Overdonderd gaf ik toe, 'Ja, dat is zo, goed reserveert u maar voor 16 personen'. Einde gesprek. Met de telefoon in mijn hand overdacht ik het gesprek, ik had duidelijk weer iets niet goed gedaan. Wie heeft er ooit gehoord dat er niet genoeg was of de porties niet groot genoeg bij de Chinees? Dus dat er iets extra's gebracht zou moeten worden lijkt onwaarschijnlijk. Had ik me weer met een kluitje in het riet laten sturen?

4 opmerkingen:

 1. Ik denk persoonlijk dat korting proberen te krijgen bij een (Chinees) restaurant niet zo voor de hand ligt. Ik zou het zelf eerder proberen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe keuken, of gewoon bij de aankoop van wat duurdere items. Waar ik nog steeds trots op ben, is dat ik een keer een ijsmachientje (dat mijn moeder toen graag wilde hebben) met korting heb weten te krijgen. Omdat de winkelier zich liet ontvallen dat het een oud type was. Dat was natuurlijk wel een inkoppertje: "dan kan ik zeker wel korting krijgen?" Ja dus!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gogem, zelf heb ik van mijn man geleerd, die is n.l heel erg zakelijk. Hij zou eerst een offerte bij alle chinezen in de buurt vragen en hier en daar navraag doe of het lekker is. En dan de beste en goedkoopste uitzoeken.
  Je mag wat overblijft wel mee naar huis terug nemen, tenslotte heb je het betaald. Zou als ik jou was maar wat extra porties bestellen, kan je nog wat mee naar huis nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach je hebt het geprobeerd moet je maar denken , en al doende leert men , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joy, het leek mij niet onredelijk om als groep korting te krijgen, het is geen erg druk restaurant en zit nooit vol. Ik hoor steeds dat het slecht gaat in de restaurant bisseness en dacht dat ze blij zouden zijn met een groep.
  Johanna, extra bestellen om mee te nemen klinkt wel aanlokkelijk, maar kan echt niet hoor.
  Marion, ik weet niet of ik het nog wel leer, vooralsnog levert het alleen maar stress op.

  BeantwoordenVerwijderen