Totaal aantal pageviews

donderdag 6 januari 2011

Statistieken

Ik heb één trouwe lezer in Egypte. Tussen kerst en oud en nieuw was ik even bang dat ze was afgehaakt, maar gelukkig, ze is weer terug. Waarschijnlijk is ze op vacantie geweest, misschien wel naar Nederland. Ik vind de statistieken die verbonden zijn aan mijn blog fascinerend. Ik moet oppassen dat ze niet dwingend worden. Ik moet bijvoorbeeld niet aan het aantal lezers op een bepaalde dag proberen op te maken wat mensen graag willen lezen en wat populair is. Die gegevens moeten niet beïnvloeden hoe en wat ik schrijf.
Voor mijn Egyptische lezeres, ik neem aan dat het geen lezer is, heb ik al een heel leven bij elkaar verzonnen. Zij is de vrouw van een Nederlandse expat, ik denk dat hij bij een oliefirma werkt en ze wonen in de nieuwe nederzetting even buiten Caïro. Twee kinderen, schat ik zo in, op de Internationale school. Het is er warm, zonnig en droog, maar door de airconditioning heb je daar niet veel last van. Voor de vrouwen van expats is het moeilijk om een baan te hebben. Elke drie a vier jaar moet er weer van locatie worden veranderd en moeten ze ook hun baan weer vaarwel zeggen. Bovendien moeten de kinderen ook overal naartoe gereden worden. Financieel is er ook geen reden toe. Daardoor wordt het leven, hoe exotisch de standplaats ook is, soms wel eens saai en krijg je heimwee. Dan is het misschien een goede afleiding om deze blogjes te lezen.
Of misschien is ze een Nederlandse, getrouwd met een Egyptenaar, of een Egyptische die hier is opgegroeid en nu weer terug is naar Egypte of...
Zou mijn enige echte Egyptische lezeres willen opstaan en zich alsjeblieft aan mij willen voorstellen?

8 opmerkingen:

 1. Haha, helaas ik kom gewoon uit Nederland! Maar ik lees wel graag je blogjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi ik kom uit Ulrum (gronnigen)
  Maar lees je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik uit Friesland, maar dat had je ook wel door.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik woon in het midden van het land. Maar het is inderdaad heel leuk om te zien waar de lezeressen vandaan komen. En misschien een lezer?

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi vlaanderen hier... ik lees u ook graag!! groetjes vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en ik woon in Madrid, en lees je blog ook graag. Ik vind dat je heel prettig schrijft.
  Ik ben trouwens benieuwd naar je nieuwe keuken.
  liefs
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allemaal bedankt voor jullie lieve reacties. Mijn egyptische lezeres blijft echter een mysterie en dat is eigenlijk ook wel leuk. Ik begin weer een beetje op te knappen en zal proberen vandaag mooie foto's van de keuken te maken zodat ik ze jullie kan laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen