Totaal aantal pageviews

donderdag 20 januari 2011

Het is nog geen lente

Vanmorgen hoorde ik toen ik wakker werd voor het eerst weer de houtduiven koeren. De Turkse Tortels vielen in en de kool- en pimpelmeesjes kwetterden er vrolijk tussendoor. Wakker worden met vogelgezang staat hoog op mijn lijstje met gelukmomenten, maar deze keer maakt het me ook een beetje ongerust. 'Oh nee jongens', zou ik willen roepen, ' het is nog lang geen voorjaar, eigenlijk moet de winter nog beginnen'. Voor mijn huis staan de Elzenstruiken ook al te pronken met hun gouden katjes, de Forsythia bloeit en de Toverhazelaar doet ook al flink zijn best. Ik zou al die te vroege overmoed wel terug willen stoppen in de takjes en twijgen. Het is nog geen lente, laat je niet blij maken met een dooie mus, het is nog winter.

5 opmerkingen:

 1. Ja, jammer dat de natuur zo in de war is. Bij jullie is het geloof ik veel verder dan hier. Bij mij in de tuin nog geen sneeuwklokje te zien. Ergens anders zag ik ze wel. Ik hoop toch echt dat ze komen, ik vind ze zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het ruikt ook al zo naar de lente vind je niet ? , als het maar allemaal goed komt he? , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier nog geen sneeuwklokje gezien! En ik ben nét even naar buiten gelopen om naar de forsythia te kijken maar die vertoont ook nog geen neiging tot bloeien.
  Dus hier is het nog wél winter:-)
  Groetjes,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De lucht breekt al zo lekker open, en het wordt alweer veel later donker. Van mij mag het langzaam en gestaag richting voorjaar gaan.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij zijn er verschillende soorten sneeuwklokjes, die vroeg of later bloeien. In de stad tegen een zonnige muur is het al gauw gemiddeld een paar graden warmer denk ik. Maar de ELzen hebben bij jullie ook vast al wel katjes.

  BeantwoordenVerwijderen