Totaal aantal pageviews

maandag 3 januari 2011

Kruidenthee

Ugghe, ugghe, proest, proest. Ik ben een beetje ziek. Mijn keel doet pijn en ik heb een branderig gevoel op mijn borst. Daarom vanmorgen mijn kruidenkist ingedoken en er salie, anijszaadjes en citroenmelisse uit op gedoken om een kruidenthee van te zetten. Jammer genoeg vond ik geen tijm, want dat is ook heel geschikt.
Vooral Salie werkt bij mij heel goed. Het is onder anderen  desinfecterend en krampwerend. Ik houd ook van de geur en smaak. Salie is wel een sterk werkend middel en je mag thee ervan niet meer dan vier dagen achterelkaar drinken. Zwangere en zogende wordt afgeraden het te gebruiken.
Anijszaad werkt ontspannend bij kramp aan de luchtwegen en citroenmelisse werkt ook rustgevend en ontspannend.
De meeste kruiden heb ik afgelopen zomer verzameld en gedroogd. Het doet me plezier er nu gebruik van te kunnen maken.
Ik drink een flink glas thee hiervan langzaam op, terwijl ik de damp inadem. Smaakt best lekker. De aanbevolen dosering is vier keer per dag een kopje, het werkt net zo goed als een hoestdrank en je weet wat je binnen krijgt.  Oh ja, en we zijn aan het consuminderen, het is nog gratis ook.

4 opmerkingen:

 1. Als het je helpt is het fijn om in huis te hebben. Ik neem meestal een citroendrankje, werkt ook heel goed bij mij voor een zere keel. Dat zet het niet door. De griep komt deze kant op stond in de krant, ik hoop er geen last van te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb tussendoor ook nog citroenkwast met honing genomen want daar heb ik ook goede ervaringen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel fijn om eigen kruiden te gebruiken. En je weet inderdaad wat je binnen krijgt.

  Beterschap!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 's Zomers maak ik van die mengsels recht uit de tuin, ook citroen melisse en salie en eigenlijk nog een andere, ik ben alleen vergeten welke dan precies. Volgende keer misschien maar eentje erbij doen die vergeetachtigheid uit de wegruimt.

  Beterschap!

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen