Totaal aantal pageviews

woensdag 19 januari 2011

Reclame en ouder worden.


Niet zo,

Zoals jullie weten ben ik in december 65 jaar geworden. Ik doe daar niet moeilijk over, iedereen mag het weten, tenminste...
Wat ik wel gek vind is dat ik ineens vreemde reclame folders toegestuurd krijg, gericht op ouderen. Dat geeft me wel het gevoel dat mijn gegevens echt overal rondzweven.

Maar zo,


Eén van de folders is wel heel deprimerend. Met stijgende verbazing blader ik hem door en zie de meest onwaarschijnlijke hulpmiddelen die je nodig lijkt te gaan hebben als je ouder wordt. Douchekrukje met douchekophouder, douchesokken tegen het uitglijden, gebitsreiniger, trilt door middel van batterijen, broekjes met ingebouwd absorbsie vermogen en een opvouwbaar hygiënisch hulpje waar ik verder niet op in wil gaan. Mooi dat het er allemaal is natuurlijk, maar ik besluit meteen wat meer op mijn gezondheid te gaan letten en in ieder geval elke dag een half uur intensief te bewegen. Ik wil gezond en vitaal ouder worden.


of zo.

6 opmerkingen:

 1. Ha, ha. Dan hebben de folders tóch nut gehad!
  Maar je hebt groot gelijk: zeker nu we ouder worden is het belangrijk te bewegen. Ik moet mezelf ook steeds weer toespreken op dit gebied.
  Succes ermee.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bewegen is altijd goed. Mijn schoonmoeder heeft altijd gefietst. Ondanks dat ze ziek is (ze heeft leukemie) enn 83 jaar is, is zij best nog vitaal.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verspilling al die folders, waar je niet op zit te wachten. En wat een neerbuigendheid, ik krijg ook allemaal folders van dingen thuisgestuurd, waar vijftigplussers nood aan zouden hebben, allemaal geadresseerd dus mijn ja/nee sticker helpt er niet tegen. Maar ik ben helemaal niet geïnteresseerd. Waarom zou ik ineens een andere smaak moeten hebben omdat ik de vijftig gepasseerd ben? Ongelofelijk toch! Ik wil niet met mijn lief op twee dezelfde fietsen in twee dezelfde trainingspakken. Mijn lief ziet me al aankomen, die moet nog veertig worden. Die zou daar toch spontaan een midlifecrisis van krijgen. Nee hoor wij gaan wel in een tentje naar een festival.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach, volgens mij weet je zelf wel hoe jij het beste oud wenst te worden , geniet maar heerlijk van je leeftijd, niets moet meer, heerlijk , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja/nee stikker op de brievenbus ben je van die ellende af. en wandelen is zo gezond of lekker fietsen. Hier gaan we ook iedere dag, vandaag hebben we 25 kilometer gefietst, zover wonen we van een grote plaats af met winkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die folders zijn geadresseerd, dus zo,n sticker helpt niet. Maar fietsen en wandelen doe ik graag, alleen, ik laat me wel snel door het weer weerhouden en dat zou niet moeten.

  BeantwoordenVerwijderen