Totaal aantal pageviews

dinsdag 25 januari 2011

Heksenkringen en Elfenbankjes


Ik merk dat dit blog zijn eigen leven is gaan leiden, waardoor de titel, consuminderen met pensioen en mijn blognaam, heksenbezem, niet meer de inhoud weergeven. Wat wel klopt is dat ik inmiddels met pensioen ben en dat mijn netto inkomen een kwart is achteruitgegaan waardoor ik dus gedwongen ben te gaan bezuinigen. Maar, ik merk dat ik het daar gewoon niet de hele tijd over wil hebben. Geld is niet belangrijk genoeg om de hele tijd al die aandacht te krijgen. Weinig of wat meer geld, ik heb het beide meegemaakt en het maakte wezenlijk niet zoveel verschil. Natuurlijk is ruimer in het geld zitten prettig, maar echt tekort komen zal ik ook nu niet doen. Misschien denk ik er anders over als straks het spaargeld opraakt, maar wie dan leeft, wie dan zorgt.
Mijn naam heksenbezem, schept ook verwachtingen en/of nieuwsgierigheid. Mijn heksenbestaan laat zich wat moeizaam vangen in de context van dit blog.
Als experiment ben ik daarom een extra blog gestart, heksenkringenenelfenbankjes.blogspot.com. Dus, als je over dat onderwerp wat meer te weten wilt komen dan kun je daar terecht.

5 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Leuk dat je een blog begint over je ervaringen
  als wicca,
  Ik ga het blog zeker regelmatig bezoeken,
  Groeten Aafke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga vast een kijkje nemen. Voor het brood heb ik nog even een link op mijn blog geplaats naar een bakkersforum waar met de rompftop wordt gebakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja zo gaat dat dikwijls met een blog...
  je begint met een bepaald doel of onderwerp maar
  meestal komt er vanalles bij nadien, maar dat maakt het juist leuk om te lezen vind ik.
  Ik ga zeker ook es kijken op je andere blog.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het gevoel. Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik vroeger behoorlijke schulden had. Ik wilde vertellen, hoe wij er uit zijn gekomen en daardoor een andere levensstijl kregen. Maar ik schrijf steeds vaker over andere dingen, dan alleen over geld. Omdat ik het leuk vind dingen en ervaringen met anderen te delen.

  Het gaat allang niet meer over alleen maar consuminderen. Het gaat over mijn wereld. Vandaar de naam "Frederiques wereld". Ik was eerst bang dat mensen het niet interessant zouden vinden, Maar ik vind het leuk om het op te schrijven. Inmiddels weet ik dat er vele mensen zijn die mijn blog lezen en dat is heerlijk.

  Schrijf op wat je leuk vind. Volg je gevoel. Dat doe ik ook.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan volgen we je daar toch ook gewoon. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen