Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 december 2010

Oudejaarsavond



Zo, alle boodschappen zijn weer in huis. Het was erg druk bij Appie, vooral veel jonge gezinnen met hun kinderen die met kleine karretjes de gangpaden onveilig maakten. Wat ik goed vind is dat er bij de kassa's geen rijen stonden, alle kassa,s waren open en de meisjes deden snel en efficiƫnt hun werk, waardoor er geen rijen ontstonden. Ik heb meer uitgegeven dan ik van plan was, maar dat komt vooral omdat bijna al het biologische vlees 35 % was afgeprijsd en het me goed leek dat alvast voor de komende weken in te slaan. Ik kon ook de verleiding niet weerstaan om een schattig porcelijnen bakje met hyacinthenbollen aan te schaffen, want dat staat vast heel mooi in mijn nieuwe keuken.
De oliebollen heb ik niet zelf gebakken, sinds de kinderen groot zijn koop ik die. Dit jaar waren ze wel erg goedkoop bij de kruidenier. Ik ben benieuwd of ze te eten zijn. Ik heb wel zelf een brood gebakken, toen ik daar net mee begon had het de neiging in het midden in te zakken, maar zo langzamerhand heb ik de slag te pakken gekregen.



Vanavond komt onze jongste zoon en zijn vrouw hier eten en oudejaar vieren, tot ongeveer 22.00 uur. Daarna gaan ze verder naar spannender oorden om de jaarwisseling met vrienden groots te vieren.
Bij ons is het eten op oudejaarsavond traditioneel een bonensoep met brood. Ik maak er deze keer een pasteitje bij met zelfgemaakte ragout van kastanjechampignons en kruidenkaas, want dat heb ik nog over van de kerst. Ook de hapjes zijn nogal ouderwets, gevulde eieren, huzarensalade, toastjes met verschillende kazen of zalmmousse, zelfgebakken carrotcake en natuurlijk de oliebollen. Nu ik dit allemaal opschrijf valt me op dat het wel weer erg veel is. maar goed, we gooien niets weg, wat over is wordt de volgende dagen wel opgegeten.
Allemaal de beste wensen voor 2011, ik hoop dat jullie gezond en gelukkig mogen blijven.

4 opmerkingen:

 1. Een hele fijne avond toegewenst!
  En uiteraard ook een gezond, gelukkig, liefdevol en spaarzaam 2011 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw dat brood , goed he? ziet er allemaal goed uit, voor jou en je gezin een warm en zorgeloos jaar gewenst, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook de allerbeste wensen voor 2011!
  Dat het maar een mooi en gezond jaar mag worden voor jou en de jouwen!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook een heel goed nieuw jaar gewenst. dat 2011 maar veel goede dingen mag brengen. Ik ben toch wel erg benieuwd naar je nieuwe keuken.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen