Totaal aantal pageviews

woensdag 29 december 2010

De heksenbezemHet word tijd dat ik eens een blogje schrijf gerelateerd aan mijn bloggernaam. Die is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen.
De heksenbezem ligt mij na aan het hart. Ik vind het het leukste voorwerp binnen de hekserij. Behalve dan natuurlijk mijn zwarte kat Mori, die nog geregeld hoog in de boom zit waardoor de buren bij ons aanbellen omdat ze zich zorgen maken dat hij er niet uit kan komen, maar dat heeft echt niets met mijn heksenbezem of met vliegen te maken.
Een goede heksenbezem kun je zelf maken. Hierboven zie je die van mij. De borstel is gemaakt van berkentwijgjes, de steel van een tak van de Es en voor het samenbinden heb ik wilgentwijgjes gebruikt. De berk is opgedragen aan de moeder godin, de wilg aan maan magie en de es staat symbool voor kracht.
De heksenbezem wordt door heksen gebruikt om een ruimte ritueel te reinigen, of om een cirkel te trekken waarbinnen ze hun magisch werk kunnen doen. Jammer genoeg kan er niet op gevlogen worden, nu niet en vroeger ook niet.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal rond de heksenbezem. Nooit geweten. Dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vergat helemaal te vragen hoe het gaat, hier hadden we vanmiddag door alle drukte die hier was vergeten te druppelen. Het blijft opletten dus. Hopelijk gaat het met jou ook goed. Heb je de narcose goed doorstaan? Fijn toch maar dat het weer achter de rug is. Een andere meneer die er ook was zei vanmorgen, het behang is weer wit. De kleuren veranderen nogal zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verhaal. Dank je wel voor het delen. Ik vind de heksenbezem erg mooi.

  Met jou verder alles goed?

  liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met mij gaat het wel weer goed. Mijn oog schrijnt nog een beetje maar daar neem ik paracetemol voor in. Ik kan nu voor het eerst sinds jaren goed in de verte kijken, maar soms zit er nog een waas voor. Johanna, bij mij zijn ook de kleuren veel 'witter'. De oude lens was vergeeld zodat alles wat je er door zag ook wat geler werd.

  BeantwoordenVerwijderen