Totaal aantal pageviews

woensdag 1 december 2010

Laatste loonstrookje.

Een paar dagen geleden kreeg ik mijn laatste loonstrookje. Zo heet dat tegenwoordig natuurlijk niet meer, vroeger waren het echte strookjes, nu heten het salarisspecificaties. Toen ik voor het eerst loon kreeg uitbetaald zat het nog in een bruinpapieren zakje, contant. Tja.
Maar goed, mijn laatste loon dus. Ik werd er toch een beetje weemoedig van. Gelukkig was het wel veel, het vakantiegeld dat ik tegoed had werd ook meteen uitbetaald. Voortaan is het dus AOW en pensioen. Met elkaar aardig wat minder, ik vergeet steeds hoeveel. Eind december krijg ik de afkoopsom van mijn kleine ABP pensioentje, dus dan krijg ik ook nog veel binnen. Pas in februari zal ik het echt gaan merken lijkt me zo. In december zet ik mijn blik maar even op oneindig en de portemonnaie open, want het gaat een maand worden met mega uitgaven. De nieuwe keuken, mijn 65ste verjaardag en de kerst met kadootjes. Ik heb me voorgenomen er zoveel mogelijk van te genieten en me niet te druk te maken over wat het allemaal kost, maar soms vliegt het me een beetje aan.

5 opmerkingen:

 1. Het is wel een mijlpaal. 65 jaar. Maar ik kan mij voorstellen dat het ook wel wennen is. Je hoeft niets meer. Je "mag"alleen . Geniet ervan.

  Husband moet nog een tijdje werken eer hij stopt. De bedoeling is met 63 jaar. Dan gaat hij wel behoorlijk achteruit in salaris, maar daar proberen wij nu naar toe te leven. Vandaar af en toe mijn spaardrift. Wij moeten twee jaar overbruggen. Dan krijgt hij AOW en een goed pensioen.

  Hij kan ook doorwerken tot 65 jaar, maar hij heeft een stressvolle baan. Vandaar dat wij besloten hebben dat hij stopt met werken met 63 jaar. En dan gaan wij genieten.

  Maar dat duurt nog wel even.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kan me voorstellen dat je van die besefmomenten hebt, en een goed ding van je om zoveel mogelijk te gaan genieten van de mooie dingen die op je wachten, en straks gaat dat ook allemaal goed gekomen, vertrouwen hebben, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn man hield al op zijn 60e op omdat het nog kon, een jaar later stopte ik ook. Al met al leverden we meer dan 1000 euro in de maand in maar het lukt ons heel goed. Er zijn ook weer dingen die je op kunt zeggen of dingen die je niet meer doet. Daarmee bedoel ik dat manlief 50 km moest rijden en alleen woonwerk verkeer uitbetaald kreeg en we reden beide auto, dus 1 auto verkocht. Je betaald niet meer voor de ww. en zo zijn er nog wel wat dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, wel lekker dat je straks stopt met werken. En een nieuwe keuken, dat is fijn! Net als je verjaardag vieren met allemaal lieve mensen.

  Fijne december alvast! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Net je blog ontdekt. Leuk om te lezen hoe jij het aanpakt en welke dingen je tegenkomt.
  Ik heb nog maar net besloten binnenkort te stoppen met mijn werk. Ik ben 60 jaar, mijn baan verandert in snel tempo en daar heb ik geen trek meer in. Ook mijn man, die een heel drukke baan heeft én raadslid is, wil graag wat korter gaan werken. Helemaal stoppen is bij hem niet aan de orde, maar wel twee dagen minder.
  Dat zal allemaal bij elkaar dus een heel grote vermindering van inkomsten meebrengen. Ik kijk er naar uit maar stiekum ben ik ook een beetje benauwd. Hoop dat het ons gaat lukken onze uitgaven zo veel terug te dringen.
  Veel plezier met alle prettige dingen die december voor je brengt.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen