Totaal aantal pageviews

donderdag 2 december 2010

Koopcontract

Onze jongste zoon en zijn vrouw hebben gisteren het koopcontract voor hun eerste koophuis ondertekend. Ze wonen nu al een jaar of drie in een flat in niet zo'n fijne buurt. De buitendeur wordt geregeld ingetrapt en het trappenhuis is altijd smerig. Nog een beetje opgewonden kwamen ze bij ons eten. Koolraap in kerriesaus met een biologisch worstje. Zelf koken mijn kinderen en vriendinnen meestal niet vaak meer 'oudhollands', maar als ik ze vraag wat ze bij mij willen eten is het altijd iets in die richting. Maar goed, de kinderen zijn blij met hun huis en hopen dat de financiering rond komt. Ze verdienen nog niet veel en moeten een top hypotheek. Daar zit natuurlijk wel een risico aanvast. Ik heb altijd voldoende redenen gevonden om geen huis te kopen, maar wil al die twijfels niet doorgeven. Ze zijn optimistisch en verrassend genoeg ook spaarzaam. Ze leggen nu al elke maand opzij wat ze denken straks meer aan hypotheek te moeten betalen dan nu aan huur. Ze verwarmen alleen de woonkamer om op stookkosten te besparen en letten verder ook goed op de uitgaven. Mijn schoondochter is de motor achter dit alles, bij mijn zoon leek het vroeger wel of het pijn deed als hij geld in zijn zak had, zo snel werd het uitgegeven. Zij krijgen van mij als kerstkadootje de bespaarkalender van Marieke Henselmans, want die zullen ze goed kunnen gebruiken.

4 opmerkingen:

 1. Ah wat lief klinkt dat. Wel rot dat ze in zo'n buurt zitten maar gelukkig dan straks niet meer.
  Je eten klinkt ook lekker. Past goed bij het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd goed een woning kopen, het komt naar je toe als je er goed oppast. Huren is altijd duurder en ze kunnen terug krijgen nog van de fiscus, al willen ze dat plan wel graag veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja spannend he? kleine kinderen worden groot en nemen andere stappen als jezelf en dat maakt het denk ik een beetje eng, nieuw huis is altijd leuk natuurlijk, dus heel veel geluk voor hen gewenst met veel gezellige uurtjes in hun nieuwe huisje, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet een beetje hoe je zoon en zijn nvrouw zich voelen. Onze jongste zoon en vriendin krijgen volgende week de sleutel van hun huisje. Ze zijn helemaal opgewonden en ook wel ongeduldig. Maar het is leuk!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen