Totaal aantal pageviews

donderdag 21 oktober 2010

Brood

Sinds een maand bak ik zelf ons dagelijks brood. Op de een of andere manier krijg ik geen mooie halfronde bovenkant, maar blijft het plat of een beetje ingezakt. In de gebruiksaanwijzing staat dat ik dan mogelijk teveel of te weinig water gebruik. Tja.
Meer water maakte de situatie er niet beter op, minder water heeft nog geen positief effect opgeleverd. Gisteravond heb ik er echt flink minder water ingedaan, 50cc. Het rook heerlijk naar versgebakken brood toen ik vanmorgen opstond, maar toen ik het brood uit de bbm haalde was ik erg teleurgesteld. Het leek nog het meest op een ineengepakte verzameling schapenkeutels.
Ik ben meteen weer een nieuwe gaan bakken, met de normale hoeveelheid water, maar, hoe krijg ik nou toch zo'n mooie ronde bovenkant?

2 opmerkingen:

  1. Na een 5 tak minuten moet je het deeg controleren. Je voelt er aan en het moet elastisch aanvoelen. Her mag niet aan je vingers kleven. Kleeft het toch voeg dan bloem bij tot het niet meer kleeft. In het begin is het wat zoeken naar de juiste verhouding water bloem. Te veel of te weinig vocht kan ervoor zorgen dat het deeg van minder goede kwaliteit is en dan krijg je inderdaad een ingezakt brood.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Hilde, ik ga morgen weer eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen