Totaal aantal pageviews

zondag 28 augustus 2011

Consuminderen, hoe gaat het daar mee?

Om eerlijk te zijn, niet zo goed. Ik geef elke maand zo'n 200 euro meer uit dan er binnenkomt. Dat is nog niet echt een probleem zolang ik nog spaargeld heb, maar dat was eigenlijk bedoeld voor extra's en niet voor de gewone uitgaven. Het is niet dat ik niet van het maandinkomen kán rondkomen als ik goed oplet, maar dat lukt me maar voor een tijdje. Dan wil ik gewoon eens even niet opletten, niet het goedkoopste kopen en even uit de band springen. Niets bijzonders hoor, een mooi boek kopen of een paar dure laarzen. Bovendien ben ik aan reisgeld, ondanks voordeeluren kaart, toch ook geregeld nog aardig wat kwijt. Verder zijn er elke maand wel een aantal verjaardagen en andere speciale gelegenheden die geld kosten, inktcartidjes voor de printer die op zijn, reparaties die moeten gebeuren en ga zo maar door. Maar goed, dat zijn natuurlijk exuses, ik moet gewoon maar weer eens alle uitgaven op gaan schrijven. 1 september begin ik.

8 opmerkingen:

 1. 't is mooi, dat je elke dag weer opnieuw kan beginnen,ik vind de zomer altijd wel duur, niet voor wat betreft het eten, maar wel die extra's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, vervelend is dat he! Herken dat. Denk je dat je eindelijk alles 'hebt', is er wel weer wat. Och als je duurzame spullen koopt die je nodig hebt doe je daar lang mee... toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja tevreden zijn is een kunst, bij mij kost dat ook wel eens geld te veel, ach ja, that's life, geniet ervan, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is waar, een vriendin van me heeft verleden jaar Ughs gekocht en berekend dat die voordeliger zijn dan elk jaar een paar nieuwe voordelige laarzen, maar dan moet ze er wel echt lang mee doen en zijn ze grandioos uit de mode.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, herkenbaar hoor. Hier gaat ook best wat geld op aan dingen die niet echt noodzakelijk zijn. Dit weekend weer met drie andere stellen een lang weekend in Bergen doorgebracht. Heel erg leuk, maar ja... wel een aanslag op de portemonnee. En ik zag een heel leuke tas die ik helemaal niet nodig heb, maar die al twee weken in mijn hoofd rondspookt. Tot nog toe zonder resultaat maar ik garandeer niks...:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moeilijk is het toch om rond te komen. Ik beheer het budget niet meer dus weet ik nu ook niet meer wat er in en uit gaat. Voorheen deelde ik mijn huishoudpot altijd in 5 weken, hield ik altijd wel over. Ook zette ik dan altijd nog wat opzij, waarvoor, zou het niet weten. Ik denk voor onverwachtse dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zijn ook dure tijden nu vind ik, of lijkt dat maar zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik voel me nog steeds, toch na al die jaren, bedonderd door de euro:))

  BeantwoordenVerwijderen