Totaal aantal pageviews

zondag 2 februari 2014

Uit de natuur en consuminderen met een baksteen.

Ik ben de laatste tijd vooral actief op facebook en op verschillende fora en groepen waar ik lid van ben. Het bloggen schiet er daarom bij in. Toch vind ik het nog steeds leuk en denk ik erover om het weer serieus op te pakken. Ik heb wel veel van mijn volgers verloren, maar misschien komen ze wel weer terug.

Eerst maar iet over het consuminderen. Ik ben daar nog steeds veel minder goed in dan veel anderen, maar ik doe nog steeds mijn best.


Eén van de dingen die mij goed bevalt is dat ik zo goed als geen bloemen meer koop, maar in plaats daarvan takken en bloemen uit de natuur meeneem. Een voorbeeld daarvan zijn deze madeliefjes. Ze staan nu alweer bijna twee weken en als ze uitgebloeid zijn plant ik ze weer terug waar ze vandaan komen.
Er groeien ook hele velden sneeuwklokjes in het bos, waar ik ook een schattig bosje van afknip, heel voorzichtig, zodat de bolletjes niet beschadigen. Het hele jaar door is er wel iets te vinden.

Ik las ergens over water besparen en hoeveel of liever gezegd hoe weinig men gebruikt. Ik gebruik met mijn man samen 80 m3, de gemeente was zo vriendelijk bij de afrekening te vermelden dat het gemiddelde jaarverbruik op 50m3 per persoon ligt in Amsterdam. Zo slecht doen we het dus niet. Maar ja, we hebben geen auto om te wassen en geen tuin om te besproeien en sommigen doen het met 40m3 per jaar met twee personen. Daarom had ik een baksteen in het waterreservoir van het toilet gelegd. Dat werkte wel, maar na verloop van tijd merkte ik toch dat als het toilet wat druk bezocht werd, de doorstroming begon te haperen. Baksteen er dus weer uit.

3 opmerkingen:

 1. Toch een leuk stelletje bloemen zo naast elkaar. Ik koop ook zelden bloemen. De sneeuwklokjes die je er voorzichtig afhaald brengen het volgende jaar weer meer. De mijne bloeien ook al zag ik. Ik heb nooit last van minder doorstroming maar ik gebruik ik heel veel regen water. Fijne dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vul een grote plastic fles met water en leg die in het reservoir. Je bespaard dan water zonder dat er rommel in de bak komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee van die fles, die baksteen gaf op den duur rood grius en aanslag.

   Verwijderen