Totaal aantal pageviews

donderdag 15 augustus 2013

Borstkanker, geen chemo, maar supergezond anti kanker diëet.

Ik begin langzamerhand gewend te raken aan mijn diëet. Het is gebaseerd op het Houtsmuller dëet. Ik ga er niet fanatiek mee om, want het is niet voor tijdelijk, het is een definitieve verandering in eten. Ik vond het moeilijk om alles wat niet voldeed aan de normen, kant en klaar producten, zakjes en pakjes, weg te gooien. Dat stuit me tegen de consuminder borst. (De enige die nog over is).) Nu ik er van overtuigd ben hoe ongezond al die toevoegingen zijn kan ik het ook mijn man en op bezoek komende kinderen en kleinkinderen niet meer laten eten. Dus dat wordt voortaan zelf poffertjes bakken van boekweitmeel, niks kant en klare poffertjes opwarmen in de magnetron.Ik geloof dat ik op zolder nog een oude gietijzeren poffertjesbakplaat heb staan. Toch eens even gaan zoeken.

8 opmerkingen:

 1. gaat het goed met je? , een hele omschakeling, wat erg sneu dat je er op deze manier achter komt dat de toevoegingen zooo slecht zijn voor je, veel sterkte gewenst , beterschap, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk ook wel eens dat ik eerder had moeten omschakelen, maar ging er eigenlijk van uit dat de voedsel en warenwet en andere officiele instanties er wel voor waken dat we geen troep eten of gevaarlijke stoffeb binnenkrijgen. Nu denk ik daar anders over. Het gaat wel goed met me. Langzaamaan begint het gewone leven het weer over te nemen en kan ik het ziek zijn achter me laten. Alleen nog heel snel moe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kende het houtsmuller dieet niet. Volg Moerman dieet en eet af en toe vis.
  De waarden van de lever zijn in een half jaar tijd gezakt van 133 naar 96. Nog veel te hoog. Gewoon doorgaan maar.
  Ik eet veel, veel te veel, zouden anderen zeggen. Maar ja, met een pond groenten of een krop sla per dag is dat ook veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ken je het boek "antikanker"van dr David Servan-Schreiber"?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het Houtsmuller diëet heeft veel dezelfde principes als Moerman. Is alleen aangepast aan nieuwere inzichten en uitgebreid. Makkelijker te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het boek van David Servan-Schreiber heb ik nog niet gelezen. Ik ga het aanschaffen, misschien is er tweede hands aan te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoe gaat het nu met het volgen van het dieet? ik ben benieuwd, zelf ook net gestart...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jabevi, zoals je op mijn blog kunt zien is het met mijn kanker de verkeerde kant uitgegaan. Het dieet heb ik, aangepast aan mijn eigen mogelijkheden, niet al te strikt, gevolgd. Daar heb ik geen spijt van. Het voelt nog steeds goed om zo gezond mogelijk te eten. Ik ben ervan overtuigd dat we het leven niet in eigen hand hebben, we gaan daar elk op onze eigen manier zo goed mogelijk mee om en doen of laten waar we achter staan. Chemo voelt nog steeds niet goed, maar op dit moment voor mij de best mogelijke optie, aangevuld met gematigd anti kanker dieet. Veel succes, en vooral, geniet van het leven.

   Verwijderen