Totaal aantal pageviews

donderdag 11 juli 2013

Borstkanker en chemo

Ik kan het niet leuker maken, want er is niets leuks of positiefs aan. Ik heb borstkanker, mijn borst is drie weken geleden geamputeerd en het ziekenhuis heeft een 5 maanden lange chemokuur voorgesteld. Ik wil dit niet, maar vind het ook heel moeilijk om ervan af te zien en een hoger risico op recidive en overlijden te accepteren.
Zonder chemo heb ik 30% kans dat de kanker terugkeert, met chemo toch ook nog altijd 20%. Er is natuurlijk ook nog altijd de overgrote kans, 70%, dat ik ook zonder chemo, gezond blijf. Mijn gedachten malen door mijn hoofd, zal ik wel, zal ik niet. Wat zijn jullie gedachten hierover?

9 opmerkingen:

 1. ik kan je niet zeggen wat je kan doen, ik denk dat ik zelf mijn kansen zou vergroten, en als dat met een chemokuurtje moet dan zou ik er denk ik voor gaan. dat zeg ik nu, maar ik weet niet hoe het voelt om kanker te hebben dus.....verder wens ik je heel veel rust, geduld, wijsheid, en kracht toe om voor jouw de juiste beslissing te nemen, knufjes en liefs marion , p.s. je bent nu al een sterke vrouw !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier een lot genoot.
  Ik ben in februari 2006 aan borstkanker geopereerd de rechter is weg.
  Ook mij is geadviseerd een prefentieve chemo van 5 keer te doen en daarna 5 jaar lang hormoon therapie vanwege de hormoon gevoelige soort.
  Ik heb beide gedaan de chemo is mij niet zwaar gevallen.
  Hormoon therapie was soms wel afzien ik ben er 10 kilo door gegroeid en heb er enorme zo als ik het noem hittegolven door gehad maar het is te doen.
  En garantie bewijzen kunnen ze je niet geven of je het nu wel of niet doet.
  Je kunt het altijd terug krijgen in welk vorm dan ook.
  De keuze is aan jouw maar ieder mens wil vaak zijn kansen vergroten.suc6 en sterkte in je keuze .
  Groet Elly Smith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je veel sterkte toe. Ik kan je alleen adviseren je gevoel te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens je veel sterkte met de juiste keuzen . Maar je wil toch heel graag hier blijven op deze aarde

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor jullie goede wensen. Morgen heb ik een gesprek met de oncoloog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen van de chemo af te zien. Inplaats daarvan heb ik ervoor gekozen om doormiddel van een bepaald dieet te werken aan mijn algehele gezondheid, mijn weerstand te verhogen en kankerremmende voedingsstoffen te gebruiken. Ik ben ervan overetuigd dat ik op die manier een bijdrage lever aan het verminderen van de kans dat de kanker terugkeert. Voor de rest, we zijn allemaal menselijk, dus sterfelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb het even niet gevolgd door het niet hebben van een computer. Schrok ervan. Wens je heel vell sterkte toe.Je bent een sterke person.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach wat vervelend allemaal. Ik kan je geen raad meer geven. Volgens mij doen ze dat standaard bij iedereen die borstkanker heeft. Ik ken er 3 personen die hetzelfde verhaal hebben. Ik hoop dat je een goede keus hebt gemaakt. Hoop dat het heel goed met je gaat.

  BeantwoordenVerwijderen