Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 februari 2012

Bomenverordening.

Ik kreeg een oproep in de brievenbus om bezwaar aan te tekenen tegen het verruimen van de mogelijkheid om zonder vergunnning bomen te kappen en de herplantingsplicht. Ik ben meestal niet met politiek bezig, ik wind me vaak te erg op, wordt er kwaad en ongelukkig van. Ik voel me ook volstrekt machteloos. Soms lijkt het erop dat het niet uitmaakt welke partijen regeren, allemaal verzieken ze de wereld. Ik was zelfs jaloers op Belgiƫ, dat een jaar of langer zonder regering zat, in ieder geval kon de situatie daar niet verder verziekt worden. Maar goed, nu dus toch een kleine politieke actie en een bezwaarschrift ingediend. Uit naam van de bomen, de vogels en de mensen die zich onderdeel voelen van de natuur en die beseffen dat de natuur voor ons
van levensbelang is.

4 opmerkingen:

 1. He, daar ben je weer :) Alles goed?

  Weet je wat ik gek vind? Dat je in je eigen tuin een vergunning moet aanvragen om een boom die je alle licht ontneemt moet aanvragen maar dat gemeentes zonder enig pardon halve bossen uit de weg ruimen omdat het ''onveilig'' zou zijn. Die ene vallende tak, weegt dat op tegen alle voordelen die die bomen bieden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier kun je ook vergunningsvrij je boom te kappen, met uitzondering van bepaalde bomen die aangewezen zijn als dorpszicht. De gemeente heeft sowieso meldingsplicht voor de openbare beplanting. Daartegen kun je dan bezwaar aantekenen.
  Werkt erg prettig. De administratieve rompslomp bij de gemeente kost heel veel geld en gaf voornamelijk ergernis.
  Wel vind ik dat de gemeente inderdaad zuinig moet zijn met het groen en dat zijn ze hier gelukkig ook.
  Op zich dus niet heel erg als je vergunningsvrij kunt kappen, maar dan moeten er wel goede afspraken zijn en moet er bezwaar gemaakt kunnen worden bij het weghalen van gemeentelijk groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trouwens hier hebben we ook enorm veel wiebelige bomen weggehaald, maar inmiddels hebben we veel meer aangepland dan we weggehaald hebben. Ik vind het heel belangrijk dat we ons steentje bijdragen aan een groene omgeving. Inmiddels hebben we enorm veel vogels in de tuin. Heerlijk, echt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp natuurlijk wel dat er verschillende belangen een rol kunnen spelen bij het kappen van een boom. Maar hier in de stad zal het gevolg zijn dat nog meer binnentuinen worden volgebouwd met uitbouwen of bestraat als extra parkeerplaats. Allemaal belangrijk voor de mensen die er voordeel van hebben, maar het leefklimaat van alle stadsbewoners wordt op den duur zo wel steeds verder aangetast.

  BeantwoordenVerwijderen