Totaal aantal pageviews

donderdag 6 oktober 2011

Spruitjes weer en week-endje weg

Vandaag was het dan eindelijk spruitjesweer. Ik heb het klaargemaakt met spekjes, een gesnipperd uitje en champions, zoals een lezeres me aanraadde. We hebben ervan genoten. Onder het koken belde mijn jongste zoon, ook hij was spruitjes aan het koken! Volgens mij zit half nederland vanavond aan de spruitjes! Ondertussen ben ik toch ook weer niet zo blij met de weersomslag, want morgen ga ik voor een lang weekeinde met mijn oudste dochter, haar man en de kindjes op de Veluwe in een huisje logeren. De weersverwachting is zo slecht dat ik me afvraag of ik niet beter thuis kan blijven, maar dat is te on-Hollands. We zullen ons even goed wel vermaken en het is leuk weer eens een paar dagen met ze door te brengen. Ik heb voor allebei de kleinkinderen een boekje gekocht, dus oma kan voorlezen. En tussen de buien door is het droog zullen we maar denken.

6 opmerkingen:

 1. Had ook spruitjes gekocht,want ja,het is fris en nu is het 25 graden!!Jammer,maar ik eet wel spruitjes vanavond. Moet nog even naar de winkel en haal bacon and mushrooms.Ik denk dat je het door elkaar husselt?
  Heb nog ergens een recept dat je het met kleine kankworstjes doet uit de oven. Met een groentesaus eten ze het wel of met een kaassausje.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gister aten we spruitjes, inderdaad met spekjes waren ze best lekker. Veel plezier op de Veluwe en hoop voor je dat de zon toch echt nog even komt. Op dit moment is hier onweer met beste flitsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier! Ach, het weer maakt toch niet zoveel uit. Gezellig met z'n allen binnen is ook fijn. Zegt een herfsttype. Het wordt vast heel erg gezellig!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wilma: Ik bak de spekjes uit, dan het uitje meebakken en op laatst de champignons nog even. De spruitjes kook ik apart gaar en schep ik als ze klaar zijn door het spekmengsel. Mijn man eet zijn spruitjes altijd met een beetje mosterd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met uitjes, top. Leuk dat je het gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben door en stomme fout van adres veranderd. Mijn nieuwe adres is:
  http://fredriguswereld.blogspot.com/

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen