Totaal aantal pageviews

donderdag 15 september 2011

De krant

Hoe ouder ik word hoe meer ik vastgeroest raakt in vaste gewoontes. Neem nu de krant. Mijn hele leven heb ik al een ochtendkrant en heb ik de gewoonte om water op te zetten voor de thee en daarna de trap af te dalen om mijn krant uit de bus te halen. Dan maak ik een groot glas thee klaar en een beschuitje, met aardbeienjam en nestel mij met dit alles in een gemakkelijke stoel. ook toen ik nog werkte en het lezen niet veel langer dan 10 minuten in beslag mocht nemen was dit een vast onderdeel van mijn routine. Nu ik met pensioen ben neemt dit makkelijk een uur in beslag. Vanmorgen liep ik dus weer, in mijn ochtendjas, met nog stijve knieƫn en mijn ogen nog niet helemaal open,
naar beneden en opende de brievenbus. Die was leeg. Verontwaardigd keek ik nog eens goed, maar hij bleef leeg. Mopperend liep ik naar boven en dronk verongelijkt mijn thee. Daarna nog een keer naar beneden, maar nog steeds niets. Toen de krant gebeld. De antwoordcomputer vertelde me dat ik na twee uur vanmiddag mijn krant nabezorgd zal krijgen. Ja, dan hoeft het niet meer, wilde ik roepen, maar daar heb je niets aan met een computer. Ik vraag me af wat voor effect dat heeft op de mens haar psyche, zo'n computer waar je niet even je frustraties bij kwijt kan, zodat je daar mee blijft zitten. Maar goed, nu heb ik dus tijd over en weet niet goed wat ik daarmee moet doen. Een stukje schrijven dan maar.

7 opmerkingen:

 1. Wat vervelend voor je. Het is lekkerder om van papier te lezen, internet is vluchtig.
  Toch doe ik het, ik heb Google e-reader, en onderuit op de bank met de e-reader, lees ik Volkskrant, NRC, De Pers,helaas is het FD er mee opgehouden. Nu moet ik daar een App downloaden op mijn Ipad. Dat is me nog te veel moeite, bovendien kan ik ook op kantoor de krant lezen. Ik lees ook Fok.nl, GeenStijl, Webwereld,blogs en nog veel meer.
  Ik mis de achtergrondverhalen, ik heb me niet geabonneerd op Trouw of zo.Het is nu al veel te veel.
  Daarvoor is een digitaal abonnement op de krant prima.

  Tijdens een burn-out al vele jaren terug wandelde ik dagelijks voor de krant naar de bibliotheek. Dan was ik er meteen tussenuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He wat vervelend... gelukkig kunnen we nu wel weer gezellig een stukje van je lezen.... Fijne dag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mijn ochtend ritueel is ongeveer hetzelfde, alleen krijg ik de krant veel later,'s middags, gratis,van iemand, die hem dan al gelezen heeft.
  ook prettig:))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ook hier heel herkenbaar. Bij mij duurt het geen uur, maar twintig minuten denk ik. Daarna lees ik de rest vaak tijdens een middagpauze. Wij lezen wij tegenwoordig ook de NRC en die komt 's avonds. Dus de hele dag door is hier volop nieuws voorhanden. Vreselijk als dan opeens je krant niet komt. Je kunt er echt door van slag raken:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier doe ik s'morgens altijd een puzzel, of ik begin ermee tot de koffie op is en leg hem aan de kant zodat ik de volgende dag weer verder ga. Daarna komt de computer even aan de beurt en moet ik nodig aan het werk. Anders is het weer koffietijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen wat jullie ochtend/krant routine is. De dagelijkse papieren krant is duur, maar ik wil hem voor geen goud missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had laatst dat ik om 9 uur belde naar de krant en hij toch niet nabezorgd werd. Toen maar weer een bericht dat de nabezorging niet gelukt was. Toen kreeg ik een bericht dat mijn abonnement met 1 werkdag verlengd was. Helaas heb ik een internetabonnement met op zaterdag een papieren krant. Dus het feit dat ik een extra maandag heb, is geen goede compensatie voor het niet ontvangen van de krant.
  Ik wil als ik over 6 jaar met pensioen ben weer een volledig papieren abonnement.

  BeantwoordenVerwijderen