Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 november 2013

En, is het gelukt?

Nee, niet helemaal.
Ik heb een nieuw rokje gekocht en een boek. Ik zou hebben kunnen wachten met het rokje tot vandaag, maar mijn maat is altijd het snelst uitverkocht en tja, ik wilde het persé hebben! Het boek was een speciaal cadeau voor een speciaal iemand voor een speciale gelegenheid. Het was een gezamelijk cadeau, gedeeld met één ander persoon. In mijn idee kon het niet anders.
Ik heb ook nog een maillot en een thermo t-shirt gekocht, dat had nog wel even kunnen wachten, maar had ik anders deze maand moeten kopen.Tot slot nog twee tweedehands boeken en tweedehands laarzen. Dat mag officieel, maar voor mij is kopen kopen, het één voelt niet anders dan het ander.Heb ik iets geleerd?
Ja, in de eerste plaats dat ik veel kadootjes geef. Bij een aantal heb ik iets alternatiefs kunnen doen. Een fruitsalade voor een zieke buurvrouw, kaarsjes, kaarten en wierook en een fles wijn, dat ik allemaal nog in huis had, voor een vriendin waar ik ging logeren,een heideplant die ik een week eerder voor mezelf gekocht had voor mijn oude tante en ik heb geld overgemaakt aan mijn jarige schoondochter om een leuke activiteit te gaan doen. (geld aan iets doen uitgeven mag)
Ik ben niet echt van plan te bezuinigen op cadeautjes, maar ik zal toch eens bij gaan houden hoeveel ik er aan utgeef. Dat kon wel eens erg veel zijn. Vooral met de feestdagen in aantocht moet ik dat wel in de gaten houden, want ik geef nog steeds elke maand meer uit dan er in komt. Geen goede gewoonte.
Verder koop ik geregeld boeken, voor mezelf bijna altijd tweede hands. Ik ben al jaren lid van de bibliotheek, maar de boeken die ik nodig heb kun je daar niet vinden.En soms wil ik ze gewoon houden om nog eens iets na te kijken. Ook hier wil ik niet blijvend op bezuinigen.
Nou ja, ik merk het alweer, ik ben niet echt geschikt om te consuminderen. Trouwens, dat woord ben ik ook zat. Ik zal het niet meer gebruiken.

1 opmerking:

  1. Je bent wel bewust geworden van je koop gedrag en gaat er wat mee doen, dat is al fijn. Goed weekend. Mooie rok trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen