Totaal aantal pageviews

maandag 14 oktober 2013

Fysiotherapie

Sinds een paar weken krijg ik twee maal per week fysiotherapie, in verband met lymphe oedeem in mijn borst na de borstamputatie die ik heb moeten ondergaan. Ik ben er erg tevreden over en zie ook resultaat. Waar ik tegenaan liep zijn de vergoedingen door de verzekeraar. Of liever gezegd, wat niet vergoed wordt. Ik heb een aanvullende verzekering en krijg 12 behandelingen vergoed. Vanaf de 21e behandeling wordt ook alles vergoed, maar dan uit de basis verzekering, omdat het dan als chronisch wordt gezien. De tussenliggende 8 behandelingen worden niet vergoed. Omdat het goed om gespecialiseerde oedeem therapie kosten die 40 euro per behandeling. Dat wordt dus voor mij een kostenpost van 320 euro! Vinden jullie zo'n gat in de vergoedingen ook niet raar? Ik zal echt altijd, in ieder geval voor langere tijd, fysiotherapie nodig hebben, dat is al bekend. Waarom dan pas chronisch na de 20e behandeling?
De allerduurste aanvullende verzekering vegoed wel alle tussenliggende behandelingen zag ik, maar ik betaal nu al 350 euro voor mijn man en mij (inclusief eigen bijdragen). Ik vind de zorgkosten wel heel erg gestegen ondertussen.

3 opmerkingen:

  1. Ja dat is wel erg, ze hollen alles uit terwijl we er dik voor betalen. Sterkte met alles en fijn dat je er baat bij hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk eens bij energiek, onderdeel van salland verzekeringen. Daar krijg je heel veel fysio vergoed. We betalen hier 265 euro totaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spaarmoeder, ik heb eens op hun site gekeken en het ziet er oinderdaad goed uit. Ik denk dat ik per 1 januari over ga stappen.

    BeantwoordenVerwijderen