Totaal aantal pageviews

woensdag 8 augustus 2012

God, Allah en de Godin


Verleden week waren mijn kleinkinderen van 5 en 7 een paar dagen te logeren. het leuke van deze leeftijd is dat er zich echte gesprekjes ontwikkelen waaruit je kunt opmaken dat ze over dingen nadenken. Tijdens het avondeten kwam mijn kleinzoon ineens met de opmerking:'' Sommige mensen geloven in God'. Ja, zei ik, dat is zo. Geloof jij ook in God? Vroeg ik. Mijn kleinzoon wordt niet gelovig opgevoed, maar krijgt op school godsdienstles.'Nou, soms wel, een klein beetje. Hij vervolgde: Maar mohammedanen geloven in Allah. Ja, zei ik, en oma gelooft in de Godin. Dat was nieuw voor hem. Verrast en lachend keek hij op van zijn bord. Echt? Is dat dan de vrouw van God? Dat vond ik niet genoeg recht doen aan de Godin, dus ik zei:'nee, God is de man van de Godin. Dat verschil begreep hij niet en hij ging over op een ander onderwerp.
Ik vind het moeilijk om te weten wat ik mijn kleinkinderen kan en mag meegeven over mijn geloof. daar moet ik het maar eens met mijn dochter over hebben.

3 opmerkingen:

 1. Wel grappig dat kinderen al zo diep na denken over dergelijke dingen. Lijkt me inderdaad niet gemakkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, ik houd me vast aan dat er in de bijbel staat 'In God is nog man nog vrouw'. Doordat we tijden lang in een mannencultuur hebben geleefd, wordt God afgeschilderd als man en krijg je dan weer een tegencultuur die wil dat er een Godin is. Maar goed, dat is mijn gedachtengang :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van mij ook =) in de bijbel staat niet voor niets dat God als een moeder voor ons zorgt ;-) Mannen wilden gewoon erg graag dat God een man zou zijn, maar ik denk dat God daar gewoon boven staat.

   Verwijderen